fredag 19 februari 2010

Frihetens död

ni som tittade på gårdagens skolfront fick antagligen en mindre chock, i slutskedets "debatt" scen fick vi veta att lärarförbundet, eller deras vice ordf Ann-charlotte Eriksson (som förhoppningsvis tog sitt ämbete på allvar och talade för lärarförbundet och ej sig själv) anser att aktiva sverigedemokrater på grund av sina åsikter inte får jobba som lärare även om hans åsikter inte synts till på jobbet.

På frågan "Är det lämpligt att en aktiv sverigedemokrat är lärare" slingrade hon sig givetvis som en mask för att inte svara, något hon lyckades med. Men för att lura vanligt folk men ändå säga sanningen säger hon att:
Om lärarens agerande gör att elever känner sig kränkta så är det rätt att säga upp honom
Men också att det kvittar vart dessa agerande tar plats (på jobbet eller på fritiden)

Så vad betyder detta? Att du fortfarande i det moderna Sverige kan du få sparken för dina åsikter och åter en gång försöker dessa utbildade personer att lura folk genom en krånglig retorik, och fungerar det? Ja, skolfronts forum svämmade över som vanligt när det kommer upp en kontroversiell fråga men denna fråga verkar sten död, det är först dagen efter, efter 9 sidor av debatt som jag kommenterar det faktum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar